Facebook Pixel

SPANSK FOLKHELSESYSTEM

Velvære uten grenser

Visste du at når du kjøper bolig i Spania, kan du også dra nytte av det offentlige helsesystemet? Ved å få opphold i Spania, enten det er midlertidig eller permanent, har du rett til å få tilgang til medisinsk behandling gitt av det spanske helsesystemet.

Med boligen din kan du få det individuelle helsekortet, som gir deg tilgang til et bredt spekter av medisinske tjenester, inkludert konsultasjoner med familieleger, spesialister, diagnostiske tester og behandlinger, på helsesentre og offentlige sykehus i Spania.

I Spania er tilgangen til offentlig helsehjelp for ikke-bosatte utlendinger begrenset og avhenger vanligvis av den spesifikke situasjonen til hver enkelt.

Tilgang til folkehelse

Innbyggere i lokalsamfunnet

Innbyggere fra EU, Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) og Sveits som er bosatt i Spania har rett til full tilgang til offentlig helsehjelp. For å gjøre dette må de skaffe seg Helsekortet på bostedet.

Bilaterale avtaler

Noen land har bilaterale avtaler med Spania som gir innbyggerne deres tilgang til visse offentlige helsetjenester. Disse avtalene kan variere, og det er viktig å verifisere eksistensen og detaljene i avtalen mellom hjemlandet ditt og Spania.

Nødsituasjoner

For akutt helsehjelp mens de besøker Spania, må borgere av EU, Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) og Sveits få det europeiske helsekortet (EHIC) i opprinnelseslandet. Dette er en midlertidig «medisinsk forsikring» mens du reiser i Spania. Uansett, i nødstilfeller kan hvem som helst, uavhengig av nasjonalitet eller juridisk status, motta akutt medisinsk behandling på offentlige sykehus.

Privat medisinsk forsikring

Ikke-bosatte utlendinger

De utlendingene som ikke er bosatt i Spania har generelt ikke direkte tilgang til offentlig helsehjelp. I disse tilfellene er det sterkt tilrådelig å vurdere privat helseforsikring for å dekke medisinske utgifter.

Ikke lukrative oppholds visum

De utlendingene som har et ikke-profitt oppholds visum trenger en privat helseforsikring, siden de ikke har umiddelbar tilgang til offentlig helsehjelp. NLV-beboere må bevise at de har privat helsehjelp i minst ett år uten unntak, eller visumet er ikke gitt.

 

Helse, en livsstil

I Spania er helse mer enn en tjeneste; Det er en forpliktelse til fortreffelighet og velvære for alle. Det spanske helsesystemet er en kvalitetsgaranti og er dermed anerkjent internasjonalt. Med et gunstig klima og et middelhavskosthold finner de som velger Spania å leve et miljø som bidrar til balanse mellom kropp og sinn.

Dette er grunnene til at helsevesenet vårt er blant de beste i verden:

Universell tilgang

I Spania er helse en grunnleggende rettighet og alle innbyggere, inkludert europeere, har tilgang til et offentlig helsesystem av høy kvalitet, og gir dermed trygghet og sikkerhet. Likeverd er grunnlaget for denne tjenesten, og hver person blir behandlet med den respekten og oppmerksomheten de fortjener.

Omfattende omsorg

Vårt helsesystem tilbyr omfattende medisinsk behandling som spenner fra primæromsorg til spesialiserte tjenester, og garanterer den beste tilnærmingen for pasientens velvære.

Høyt kvalifiserte fagpersoner

Vi har høyt kvalifiserte og engasjerte leger, sykepleiere og helsepersonell, hvorav mange har internasjonal opplæring, som garanterer medisinsk behandling på høyt nivå.

Nettverk av helsestasjoner

Med et omfattende nettverk av helsestasjoner og sykehus fordelt over hele landet, er tilgang til medisinske tjenester garantert, også for de som bor på landsbygda.

Innovasjon og teknologi

Spania er i forkant av medisinsk innovasjon og helseteknologi. Brukere av systemet drar nytte av state-of-the-art behandlinger og avansert medisinsk praksis.

Effektivt nødssystem

Med et svært effektivt medisinsk nødssystem kan du ha trygghet og vite at hvis behovet skulle oppstå, er hjelpen bare en telefon unna.

Å kjøpe bolig i Spania betyr ikke bare å nyte solen og kulturen, men også å garantere ditt velvære og tilgang til helsetjenester av høy kvalitet. Skulle du bestemme deg for å bo i Spania, vil du være en del av en kultur som verdsetter og oppmuntrer til sunne vaner, noe som bidrar til et lengre og lykkeligere liv.

Vi vil gjerne hjelpe deg med å finne ditt ideelle hjem i Spania