Facebook Pixel

Skatter og saksomkostninger ved kjøp av nybygg i Spania

Hvis du kjøper et nybygg er momsen som er betalt for driften IVA (Merverdiavgift), som for øyeblikket er fastsatt til 10% for nye eiendommer, som også gjelder garasjer og boder som er kjøpt i felleskap i boligen. IVA betales direkte til utbygger for hver betaling som er utført. Det er også en annen skatt som heter AJD (Stamp Duty) som skal betales når du signerer skjøtet i nærvær av en notarie og som i dag representerer 1,5% av eiendommens verdi i Valencia-regionen – (2% i Murcia regionen)

Hvis du kjøper en brukt bolig, er momsen du må betale ITP (Eiendomsoverføringsavgift), som for øyeblikket er 10% i Valencia-regionen og 8% i Murcia. Denne skatten blir betalt når du signerer skjøtet.

Siden du også må betale notarie, justissekretær og advokatsalær, anbefaler Medland at du legger til 14% av nettoprisen på eiendommen for å beregne de totale kostnadene for kjøpet.

Hvis du søker om et boliglån, må du også vurdere etableringsgebyret og kostnadene for boliglånet. Resten av boliglån utgiftene vil bli påtatt av banken. Dette kan utgjøre ytterligere 1-2% avhengig av forhandlingene med banken.

Nedenfor kan du se et eksempel på kostnadsfordelingen for et typisk nybygg med en pris på 200.000 euro (uten bankfinansiering).