Facebook Pixel

En guide til omtrentlige driftskostnader for å eie en eiendom i Spania

 

Generelt representerer ikke vedlikeholdet av en annen eiendom i Spania en stor tilleggsutgift. I tillegg til generelle driftskostnader, for eksempel vann og strømforsyning, avhenger de årlige kostnadene for skatter og andre utgifter av størrelsen på eiendomstypen.

IBI (Eiendomsskatt)

Dette er en kommunal skatt på eiendommen, uavhengig av hvem eieren er. Det er beregnet basert på Kadastral-verdien (en administrativ verdi, vanligvis lavere enn markedsprisen, noen ganger betydelig mindre), på hvilke prosenter som er fastsatt av det korresponderende rådet. Summen involverer varierer fra 150 til 400 euro per år.

IRPF (inntektsskatt)

Hvis en ny eiendom er din “vanlige / faste” bolig, vil den være fritatt for inntektsskatt. Hvis det imidlertid er et andre hjem, vil det bli beskattet som det som kalles eiendomsinntektsskatt i den årlige inntektsskattoppgaven.
Skattegrunnlaget for inntektsskatten vil være 1,1% av Kadastralverdien hvis denne nylig er revidert, eller 2% hvis den ikke er revidert. Hvis en Kadastral verdi ennå ikke er tilordnet eiendommen, gjelder 1,1% av 50% av kjøpesummen. Resultatet av denne beregningen vil bli brukt på den generelle skattesatsen som tilsvarer hver skattyter.

For eksempel, hvis en eiendom har en Kadastral verdi på 100 000 euro, vil skatten bli beregnet som følger: Inntektsskatt (IRPF): Skattegrunnlag = 1,1% av matrikkelverdien (100 000 euro) = 1100 euro. Skattebeløpet vil være et resultat av at hver skattyter bruker skattesatsen på dette tallet. For eksempel, hvis skattesatsen er 19% (generell skattesats for EU-borgere som ikke-bosatte i Spania), vil inntektsskatten være € 209 per år.

I tillegg til skattene knyttet til boligeierskap (IBI og ikke-bosatt skatt), må følgende vurderes:

Huseierforening

Hvis en eiendom utgjør en del av en kompleks boligutvikling eller bygning der det er fellesarealer, må hver eier ved lov være medlem av Huseiereierforeningen. Et årlig budsjett for felles vedlikeholdsutgifter vil bli godkjent på generalforsamlingen i huseierforeningen. Hver eier betaler en serviceavgift, ellers kjent som et samfunnsavgift, vanligvis mellom € 45 og € 120 i måneden. Mengden avhenger av antall eiere og typen vanlige fasiliteter i komplekset, for eksempel et svømmebasseng, heis eller spa.

Forsikring

Kostnaden for innboforsikring avhenger av funksjonene i bygningen og dens fasiliteter. Det er vanligvis mellom € 180 og € 380 i året, for en gjennomsnittlig eiendomstype.

Vedlikehold av basseng / hage

Dette vil bare gjelde villaer og visse rekkehus med basseng. Det er selskaper som spesialiserer seg på denne typen tjenester, og de vil besøke eiendommen din en gang i uken for å ta seg av rengjøring og kjemisk behandling for bassenget.

Så, hvilke utgifter må jeg betale for hvert år?

Nedenfor kan du se et eksempel for en typisk leilighet med en kjøpesum på € 200.000