Facebook Pixel

BO OG JOBBE I SPANIA

Alt du trenger å vite

Selv om europeiske borgere kan bevege seg fritt i hele Schengen-territoriet og ikke trenger visum, kan de som ønsker å oppholde seg og jobbe i Spania ha stor nytte av å dra nytte av det nye skatteregimet for utlendinger, inkludert i den nye loven om oppstart og som gjelder bl.a. de såkalte Digital Nomader.

Siden 1. januar 2023 har ikke bare ansatte og administratorer (nå med færre begrensninger) tilgang til dette regimet, men også personer som utfører en økonomisk aktivitet på egenhånd, for eksempel selvstendig næringsdrivende og gründere. Regimet omfatter også familiemedlemmer til skattebetaleren.

Personskatteloven (IRPF) inneholder et spesielt regime for arbeidere som er fordrevet til et spansk territorium, som tillater dem å skaffe seg oppholdstillatelse i Spania som digitale nomader og fortsette å betale skatt i opptil seks påfølgende år – året for anskaffelse av Digital Nomade Visa og de påfølgende fem år, som ikke-residenter.

På denne måten beskattes de i Spania for inntekt fra arbeid og økonomisk virksomhet verden over, med en fast skattesats på 24 % (47 % fra 600 000 euro).

HVEM KAN DRIFTE DETTE REGIMET?

  •  Arbeidstakere eller selvstendig næringsdrivende som kan utføre yrket sitt eksternt.
  • Personer som driver en entreprenøriell økonomisk aktivitet i Spania og høyt kvalifiserte fagpersoner som yter tjenester til nye bedrifter eller som utfører opplæring, forskning, utvikling og innovasjonsaktiviteter.

GENERELLE KRAV FOR Å FÅ TILGANG TIL DET NYE REGIMET

  • Ikke å ha vært bosatt i Spania de siste 5 årene.
  • Inntekt på €25 000/år som minimum for søkeren
  • Ytterligere inntekt på €9 500/år, som minimum, for en ektefelle eller hvert familiemedlem
  • Helseforsikring som opererer i Spania, med minimum gyldighet på 1 år
  • Har ikke noe kriminelt rulleblad
  • Bevise tre års arbeidserfaring eller ha høyere utdanning

For ansatte og ikke selvstendig næringsdrivende:

  • Bedrift med minst ett års eksistens
  • Kontrakt med selskapet med minimum 3 måneders ansiennitet, med mindre kontrakten er med et spansk selskap og det i så fall ikke kreves ansiennitet.
  • Brev fra bedriften som bekrefter at den ansatte kan arbeide eksternt.

For selvstendig næringsdrivende:

  • Demonstrere et kommersielt forhold med kunder i en minimumsperiode på 3 måneder.
  • Inntekt må komme fra minst 80 % av ikke-spanske selskaper.

Fast skattesats på 24 % (47 % fra 600 000 euro)

HVORDAN SØKE?

Denne prosedyren utføres ved å gi viss dokumentasjon til den spanske trygden. Mange advokatfirmaer tilbyr konsulenttjenester gjennom sine kontorer, for å lette prosessen og sikre at alt blir gjort riktig.

ANDRE FORDELER VED Å JOBBE I SPANIA

I tillegg til skattefordelene som lavere skattebetalinger medfører, er det andre svært attraktive faktorer for å bo og jobbe i Spania:

Livskvalitet. Spania er det andre landet i verden når det gjelder forventet levealder, ifølge OECD. Matvanene, takket være middelhavsdietten, og dets milde klima bidrar til dette. Sikkerhet, middelhavsklima og gode helseindikatorer, blant andre faktorer, gjør landet til et foretrukket reisemål for utlendinger å bo og arbeide.

Helsevesen. Tilgangen til helsesystemet er universell, noe som garanterer utenlandske arbeidere og fordrevne praktisk talt de samme helsetjenestene som spanske statsborgere.

Internasjonal utdanning. Det er mer enn 40 internasjonale skoler i regionene der våre prosjekter er tilgjengelige. I tillegg kommer offentlige og private skoler med spesialprogram som inkluderer fag i engelsk og tospråklig undervisning.

Internettdekning og nettverkshastighet. Spania er et av de best posisjonerte landene når det gjelder fiberoptisk og 5G-tilkobling, takket være utviklingen av sin digitale infrastruktur og den kontinuerlige utvidelsen av fiberoptiske linjer.

Fellesarbeids områder. I tillegg til de mange private og offentlige forretningssentrene i flertallet av kommunene der produktene våre finnes, inkluderer mange nye kampanjer fellesarbeidsrom blant deres fellesfasiliteter.

Hvis du er klar til å starte drømmen om å bo og jobbe i Spania, kan vi hjelpe deg med å finne det ideelle stedet.