Facebook Pixel

COSTA CÁLIDA

 

7 Grunner til å velge Costa Calida

Costa Calida er turistnavnet som brukes for å beskrive Murcia-regionen. Mer enn 250 km kyst fordelt på to hav, Middelhavet og Mar Menor og med et mildt klima selv om vinteren med mye sol, forklarer det den økende populariteten til denne regionen.

Her er de 7 viktigste grunnene som vil hjelpe deg å forstå hvorfor det allerede er et favorittområde for mange europeiske borgere og blir stadig mer populært blant det internasjonale markedet.

 

1. Mar Menor

Med en overflate på 180 kvadratkilometer er Mar Menor den største saltlagunen i Europa. Det er atskilt fra Middelhavet med en stripe av land som er 22 kilometer lang, kalt La Manga del Mar Menor. Den er ideell for bading på grunn av den grunne dybden og for å utøve vannsport.

2. Været.

Med et årlig gjennomsnitt på 19 grader og mer enn 3000 solskinntimer per år, er Costa Calida et av områdene med det beste klimaet i hele Europa.

3. Gastronomien

Murcia er kjent for kvaliteten på maten med gode restauranter fordelt over hele regionen. Produkter fra den murcianske hagen – fersk fisk, oster og viner er hovedtilbudet i et kjøkken preget av «skje» -retter.

4. Natur severdigheter

Calblanque, Cabo de Palos, Sierra Espuña og La Azohía er noen av stedene som enhver naturelsker eller turvandrer bør besøke. Murcia er en provins med stort landskapsmangfold, mange naturparker, uberørte strender og bukter og områder med klart vann og lett synlig sjøbunn som er verdsatt av dykkere.

5. Priser

Byutviklingen på Costa Calida startet senere enn på andre kyster. Dette gjør det fremdeles mulig å finne hus nær sjøen til rimelige priser. Prisene kan være 10-15% billigere i gjennomsnitt enn i nabokysten Costa Blanca.

6. Ny flyplass

Åpningen av den nye flyplassen i Corvera i januar 2019 har vært en dynamisk faktor for hele regionen. Det er flere og flere flyselskaper med regelmessige flyvninger fra Murcia til de fleste europeiske destinasjoner. I tillegg ligger Alicante flyplass bare kort avstand fra det nordlige området i Mar Menor.

7. Kultur

Costa Calida er en region med en lang historie. Spesielt byen Murcia er veldig rik på bygninger med stor arkitektonisk verdi, som katedralen og kasinoet. I Cartagena kan vi glede oss over en gammel, historisk by med et romersk teater. Lorca og Caravaca de la Cruz er bare to favorittreisemål for kulturturisme. I tillegg arrangerer Murcia utstillinger, festivaler og konserter hele året gjennom.

 

Alle punktene ovenfor gjør at Costa Calida er en av de spanske kystene som har den største veksten i popularitet. Hvis du føler at dette området kan tilby noe for deg og din familie, ville du kanskje vært interessert i å lære mer om området og våre eiendomstilbud