Facebook Pixel

COSTA BLANCA

 

7 grunner til å velge Costa Blanca

Costa Blanca er turistnavnet til provinsen Alicante i det sørøstlige hjørnet av Spania. Det er kjent over hele verden siden 1960-tallet for kvaliteten på strendene og klimaet, og er et av favoritt turist- og boligmålene for europeiske borgere.

Her gir vi deg 7 gode grunner som forklarer populariteten:

1. Fantastiske strender

Costa Blanca har 71 strender med blått flagg (data fra 2019), et høyere tall enn noen annen region i verden! Det blå flagget er et internasjonalt mål for den utmerkede kvaliteten på strendene. Fra kilometer lange sandstrender til små sjarmerende viker, tilbyr Costa Blanca deg den beste variasjonen og valget mellom å nyte den gylne sanden og lyden av bølgene.

2. Infrastrukturer

Costa Blanca har en av de beste infrastrukturene i Spania. Det kan skilte med en internasjonal flyplass med flyreiser til flere destinasjoner med mer enn 15 millioner passasjerer i året, en høyhastighetsjernbanelinje (AVE) til Madrid, togforbindelse med hele kysten, en ferge til Ibiza og Formentera og la oss ikke glemme trikken. En lokal trikk i Alicante by som kobles til alle kystbyene i Nord-Costa Blanca så langt som til Denia.

3. Sjø og fjell

Alicante er en provins med kontraster, med veldig flatt terreng i sør og veldig fjellrike områder i nord og det indre av provinsen. I tillegg til å skape veldig attraktive landskap gjør dette regionen ideell for elskere av fjellvandring/utflukter, klatring og sykling/mountain bike. Om vinteren kommer mange profesjonelle sykkellag for å trene i åsene på Costa Blanca nord.

4. Et fantastisk klima

Med en gjennomsnittstemperatur på 18 grader er Costa Blanca regionen i Spania som har det høyeste antallet solskinnsdager – opptil 320 per år! Lysstyrken sammen med middelhavsklimaet gir milde vintre og mange andre fordeler, for eksempel mindre vind enn andre regioner som vender mot Atlanterhavet, gjør Costa Blanca til et av de best mulige europeiske reisemål.

5. Gastronomy

Med flere restauranter inkludert i Michelin-guiden og andre som ikke er så anerkjent men veldig kjent blant lokalbefolkningen, tilbyr Costa Blanca en bred og variert gastronomisk opplevelse med alternativer for alle budsjetter.

6. Golf

Provinsen har 23 golfbaner fordelt fra nord til sør, noen av dem på høyeste nivå og anerkjent på internasjonale kretsløp. Enhver som elsker denne sporten, bør vite at de kan finne flere baner der de kan glede seg over en runde i kort avstand fra hvor enn de bestemmer seg for å kjøpe.

7. Utmerkede priser

Sammenlignet med andre spanske områder så er ikke Costa Blanca så utbygd, noe som gjør boligprisene rimeligere. Det er en ganske betydelig prisforskjell i hele provinsen – de høyere prisene ligger nord på Costa Blanca, motivert av den fjellrike naturen og bedre utsikten over havet og lavere priser i sør for Costa Blanca, der det er flatere terreng som gir flere tomter og gjør det enklere å bygge.

 

Oppsummering av punktene ovenfor er at Costa Blanca er favoritt reisemålet for våre kunder. Det er derfor ikke overraskende at Costa Blanca i Spania er det området med høyest antallet bolig salg til utenlandske statsborgere de siste årene.